3# anledningar att börja löpa

Undrar du ibland varför folk löper? Varför människor ger sig ut i spåret medan det regnar och nästan plågar sina kroppar? Det finns faktiskt goda anledningar att börja löpträna.

1# Det är roligt

Om det inte vore roligt så skulle folk inte frivilligt ge sig ut i spåret. Det är en härlig känsla att jogga, ta sig framåt med egen muskelkraft en längre sträcka. Börja läsa löpmagasinet Runners World och bli inspirerad, så kommer du inse vilken rolig sport det är.

2# Behålla vikten

Att löpa är ett bra sätt för att gå ner i vikt eller behålla vikten. Du tränar både kondition, hjärtat och bygger muskler. Det är många som har kommit i form genom att börja löpträna ett par gånger i veckan. Du kan löpa överallt. Det gör löpning till en så smidig träningsform.

3# Gemenskap

Även om många som löper är individualister som främst löper på egen hand, så innebär löpning mycket gemenskap. Det är roligt att träna till ett lopp, springa tillsammans med andra och ha ett gemensamt mål. Löpning är en jättebra aktivitet för dig som vill lära känna nya människor, men som samtidigt inte gillar gruppträning. Du får vara lite lagom social. Gillar du gruppträning finns det också löpargrupper, särskilt i större städer som Stockholm. Om du ska träna till ett lopp kan du ofta träna tillsammans med en grupp en gång i veckan. Förutom att du får nya vänner, så kan det vara ett bra sätt att utvecklas som löpare.