Att ta hand om sin hälsa är ett medvetet beslut. Som du behandlar din kropp idag, så kommer den att må om ett år. Eller när du går i pension. Äter du hälsosamt och motionerar, så kommer din kropp att hålla mycket bättre och längre.

Mat och träning

Det är viktigt att se hälsosam mat och träning som en slags fysisk investering. Om du inte tränar och äter mycket grönt är risken stor att du blir överviktig, får diabetes och hjärt- och ryggproblem. Hälsa är något som kommer av goda och långsiktiga vanor. Om du inte är i form, kommer det att vara ett långtidsprojekt att bli smalare och mer hälsosam. Men det är värt tiden och kraften. Bara genom att äta bättre och börja röra på dig kommer dina medicinska värden att förbättras.

Investering

Att ta hand om hälsan är faktiskt ett sätt att spara till pensionen. Blir du sjuk så kommer du få mindre i pension. Är du frisk och kry som pensionär, så kommer du inte behöva lägga så mycket pengar på mediciner, hjälpmedel och annat som sjukdom medför. Besluta dig för att investera i din hälsa: läs inspirerande träningstidningar som Aktiv Träning och iForm, laga hälsosam mat och rör på dig dagligen.