Att umgås med vänner är bra för hälsan

Om du vill leva ett sunt och hälsosamt liv ska du verkligen prioritera att träffa dina vänner. Om du känner att du vill ha nya vänner kan du satsa på att försöka utvidga din umgängeskrets. Det är perfekt att anordna en fest om du vill umgås med dina kompisar. Nu är det snart halloween och då passar det perfekt att fixa en halloweenfest eller middag. Det kan vara roligt om alla som kommer är utklädda, speciellt om barn ska vara med. Det finns massor med halloweenkläder att köpa till både vuxna och barn. Om du ska ha en fest passar det perfekt att bjuda människor som du skulle vilja lära känna lite mer. Du kan anordna lekar på festen som gör att ni verkligen umgås alla tillsammans.

Människor med ett stort socialt nätverk är friskare

Det första du tänker på när hälsa nämns kanske är gymkort och träning. Men den mentala hälsan är minst lika viktig som den fysiska. Det är lika viktigt att stärka vänskapsbanden som att stimulera musklerna i kroppen. Det har visat sig i forskning att styrkan och strukturen i människors sociala nätverk är viktigt för hur personen i fråga mår. När du umgås med vänner och har ett rikt socialt liv sänks stressnivåerna i kroppen och det gör dig på bättre humör. Människor som har många kompisar har oftast större motståndskraft och återhämtningsförmåga när det kommer till infektioner och sjukdomar. Dessutom kan ett bra socialt umgänge hjälpa för att båda ska få bättre och hälsosammare vanor i livet. Att köra ett pass på gymmet blir lättare om du gör det tillsammans med en vän.

Ensamhet har negativa effekter på hälsan

Att vara ensam och leva i ensamhet tillsammans med ett stillasittande liv kan vara förödande för hälsan. Socialt utanförskap kan vara en stor källa för stress hos människor och det kan ge en rad olika negativa hälsoeffekter som ett svagare immunförsvar, depression och hjärt- och kärlsjukdomar. På arbetsplatser borde personalen uppmuntras till att ha längre raster och umgås med kollegorna lika mycket som att motionera och träna.

Våga fråga en intressant person

Att skaffa nya vänner i vuxen ålder är fullt möjligt. Många tror att det är komplicerat att hitta nya vänner men det är egentligen inte svårare att fråga en intressant person om hen vill träffa dig på en fika eller promenad. Det värsta som kan hända är att du får ett nej och om ni inte passade ihop har du i alla fall försökt. Då är det bara att hitta nästa person. Det finns appar och olika grupper på nätet där du kan försöka hitta nya vänner.