Kom i form och få bättre hälsa

Vill du må bättre och komma i form? Kanske äta mer hälsosamt och börja träna regelbundet? Då har du kommit rätt. Här kan du läsa mer om och få tips på hur du gör för att komma igång med en hälsosam livsstil.

Faktum är att det svåra inte brukar vara att starta en hälsoresa utan problemet uppstår efter några veckor. I början är nämligen motivationen oftast hög och det är inga problem att ta sig till gymmet eller förbereda nyttiga matlådor. För att bibehålla motivationen när nyhetens behag har lagt sig gäller det därför att hitta saker som motiverar dig. Många använder sig av musik eller lyssnar på en podd när de tränar eller lagar mat. Idag finns många bekväma hörlurar som fungerar både under en löptur eller ett svettigt styrkepass. För att alltid ha en laddad mobil gäller det att ha en fungerande laddare. På teknikdelar.se beställer du enkelt din Iphone 12 laddare, både trådlösa och vanliga väggladdare.

Boka in träningen i kalendern

Ett bra sätt att komma igång med träningen är att boka in tiden i kalendern. Under denna timme ska du inte planera in något annat och du bör endast ändra tiden om det är något extremt viktigt som måste gå före. Börja med ett lagom mål som du är säker på att kunna klara av att genomföra. Sätt hellre ett lägre mål, till exempel en timme i veckan, än ett högre som du riskerar att misslyckas med. Det är viktigt att du undviker känslan av att misslyckas eftersom det riskerar att sänka din träningsmotivation.

Välj träning som du tycker om

Valet av träningsform har stor betydelse för om du kommer att trivas med den. Tycker du om att vara ute i naturen passar löpning eller raska promenader bra. Dessa träningsformer är dessutom mycket tidseffektiva och billiga.

Är det viktigt för dig med ett socialt sammanhang passar förmodligen padel eller någon lagsport bättre. Många trivs också med att ha ett medlemskap på ett gym eftersom de då kan träna på de tider som passar dem bäst, vissa är till och med öppna dygnet runt. Många gym har ett stort utbud av alltifrån träning med hantlar till dansklasser och spinningklasser.

Planera hälsosam kost

Kosten har stor betydelse för den som vill komma i form och få bättre hälsa. För att klara av att äta nyttigt behöver du lägga tid på planering av veckans måltider. Ett bra tips är att ha en dag i veckan då du förbereder matlådor. För att klara av att äta bra mat gäller det att välja maträtter som är någorlunda enkla att tillaga och som dessutom går fort att göra. Undvik alltför avancerade recept om du inte är väldigt matlagningsintresserad. Flera företag erbjuder också matkassar med ingredienser och recept för att underlätta matlagningen. Känner du dig helt ointresserad av matlagning kan du även prenumerera på hälsosamma matlådor som levereras hem till dig.