Skönhet och hälsa – hudvård till plastikoperationer

Skönhet är något som alltid har intresserat många människor, men det råder ingen tvekan om att standarden har förändrats genom åren. Det som ansåg vara snyggt och trendigt förr är inte detsamma som gäller idag, men syftet är fortfarande att se yngre och fräschare ut.

För den som är intresserad av skönhet och hälsa finns det många knep att ta till för att förbättra sitt utseende och på så sätt stärka sin självkänsla och självförtroende. Idag blir vi överrösta med olika typer av hudkrämer, kroppskrämer, skrubbar, behandlingar och till och med större ingrepp som sägs förbättra vårt utseende. Det kan vara svårt att veta vilka behandlingar eller produkter som man ska satsa på och vilka som lämpar sig bäst för det resultat som man vill uppnå. Här nedan kommer vi gå igenom några klassiska produkter, behandlingar och ingrepp som kan göra stor skillnad.

Behandlingar och produkter för skönhet

Fillers och botox – Fillers och botox är injektioner som har blivit allt mer vanliga. Botox är ett nervgift som används för att förlama olika delar av ansiktet och på så sätt hjälpa dig att bli av med rynkor och tidiga ålderstecken. Fillers används som ett fyllningsmedel som kan förändra utseendet på läppar, kindben, käkben eller näsa – utan att du behöver genomgå en större operation. Denna typ av behandling var förr mest populär hos äldre kvinnor, men idag används de av både män och kvinnor i alla typer av åldrar.

Plastikoperationer – Det är inte alla som vill lägga sig under kniven för att förbättra eller förändra sitt utseende. Krämer kan göra underverk, men de fungerar inte i alla situationer. Med plastikkirurgi kan du t.ex. utföra ett bröstlyft som gör att du känner dig mer självsäker och slipper ryggont, men du kan också förändra utseendet på näsan, bli av med överskottshud eller fettdepåer. Just bröstlyft är mycket vanligt förekommande hos kvinnor som har gått ner mycket i vikt eller som nyligen har fött barn. Operationen går ut på att ta bort överskottshud från brösten och lyfta dem till en högre position.

Ansiktskrämer – En bra ansiktskräm är något som alla människor bör ha i sitt badrumsskåp. En ansiktskräm kan både återfukta och förbättra hudstrukturen, men den kan också göra huden fastare och hjälpa dig att bli av med tidiga ålderstecken. Det bästa är att köpa både en dagkräm och en nattkräm för bästa möjliga resultat. Nattkrämen är betydligt fetare och får ligga och verka hela natten medan din hud absorberar alla viktiga vitaminer och näringsämnen.

Kroppslotion – Det är inte bara huden i ansiktet som behöver omvårdnad, utan hela kroppen mår bra av att smörjas in med en högkvalitativ hudkräm. En kroppslotion ser till att hålla din hud mjuk och smidig och minskar risken för hudsprickor, eksem eller irritation. Väljer du en kräm som innehåller skimmer kan huden också få ett mycket fint och härligt glow som får dig att se fräschare ut.