Få mer fritid med städhjälp

Om du arbetar 40 timmar i veckan, ska träna, laga mat, ta hand om hemmet och hinna umgås med familjen har dygnet oftast för få timmar. Vardagen är svår att få ihop om alla delar ska få plats i vardagspusslet. Ett tips är att försöka delegera det du kan och effektivisera saker. Städning är ett tidskrävande moment i vardagen. Att ta hjälp med städningen är därför en sak du kan göra och att ha hemstäd frigör väldigt mycket tid. Om du har veckostädning löpande kommer du få en mycket mer bekymmersfri vardag.

Testa hemstädning en gång

Om du är sugen på att testa hemstädning finns det några saker du ska tänka på. Innan du anlitar en städfirma ska du fundera på vad du har för behov. Det kan vara hur ofta du vill ha städhjälp, var och hur du vill få det städat och om du har några specifika önskemål. Du kan alltid testa hemstädning en gång innan du bestämmer dig för att abonnera på en städtjänst.

Bestäm hur ofta du vill ha städhjälp

När du väl har bestämt dig för städhjälp ska du bestämma hur ofta du vill ha hjälp med städningen. Du kan ha hjälp varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. Du kan såklart också bara anlita städhjälp inför storhelger, inför våren eller de veckor du absolut inte kommer att hinna städa själv. De företag som erbjuder städtjänster brukar vara flexibla och hitta en bra lösning. De flesta hushåll som består av flera personer brukar klara sig med en ordentlig städning en gång i veckan och sedan utföra lättare underhållsstädning själv.

Bestäm vad du vill få städat

Nästa steg är att bestämma vad du vill få städat. De allra flesta städföretag har ett standardiserat program för hemstädning, vilket innebär att de gör vissa specifika saker. Det kan vara att de dammsuger, våttorkar golven, tömmer sopor och torkar av vitvaror och andra ytor. De flesta tycker att basstädningen räcker men en del vill beställa till ytterligare tjänster som byte av sängkläder och fönsterputsning. När du vet vad du vill ha hjälp med och hur ofta kan du begära in offert för din hemstädning. Det finns ofta ett standardpris för ett basutbud. Det blir dyrare om du lägger till extra tjänster.

Förbered hemmet innan hemstädningen

När du fixat allt med din hemstädning ska du tänka på att inför varje städning ska du plocka undan leksaker, kläder och andra prylar från alla bänkar och golv. Se även till att dammsugarpåsen inte är full. Om du inte har tid att förbereda hemmet inför en städning kan du lägga till plocktid på din städning så fixar städföretaget även alla förberedelser.