Så får du ditt smink att hålla längre

När det här inlägget skrivs är vi mitt uppe i högsommaren och att få sitt smink att hålla när det är varmt och man svettas är inte det enklaste. Men det finns flera saker du kan göra för att få ditt smink att hålla under hela dagen hur varmt det än är. I det här inlägget har vi samlat några tips på saker du kan göra för att få ditt smink att hålla längre.

Primer

Om det är en sak du ska investera i och köpa hem för att få ditt smink att hålla så är det en primer. En primer är det första du lägger på ditt ansikte. En primer används för att du ska ha en bra grund innan du lägger resten av ditt smink. En primer kan ha flera olika sorters egenskaper, till exempel kan den vara mattande, ha lyster, vara återfuktande eller få dina porer att se mindre ut. Men det alla har gemensamt är att de ska få sminket att hålla längre. Du kan köpa en primer i de butiker som säljer skönhetsprodukter. Förutom att det finns primers för ansiktet finns det speciella primers framtagna för ögonlocket. De kallas för ögonprimers och används för att din ögonskugga ska sitta längre och kan till och med få färgerna i ögonskuggan att bli skarpare.

Settingspray

En annan sorts sminkprodukt du kan spana in om du vill vara säker på att ditt smink ska sitta kvar är en settingspray. En settingspray används alltid i sminkningens sista steg, alltså när du är klar med sminkningen. Då används en settingspray för att sätta sminket på plats, få de olika sminkprodukterna att smälta ihop bättre och det kan också få ditt smink att sitta längre. Det finns många olika sorters settingsprayer att välja bland som har olika egenskaper. En del settingsprayer kan ha en lätt doft i sig. Men det finns också de som är helt parfymfria.

Puder

Om du vill bättra på ditt smink under dagen är det ett bra puder du ska använda. Det finns många olika sorters puder att välja bland som har olika egenskaper. De flesta som använder puder för att bättra på sminket använder ett genomskinligt puder som inte har någon färg. Ett puder kan användas av flera anledningar, en del använder puder för att matta ner ansiktet medan andra använder puder för att sminka över skavanker och andra använder puder för att sminket ska hålla sig längre.