Så får du nya vänner

Det är många som längtar efter vänskap. Som vuxen är det inte alltid lätt att lära känna nya människor. Det finns några knep som du kan ta till.

Sjung i kör

Ett smart sätt att lära känna nya människor är genom att sjunga i en kör. I en kör ryms olika slags personligheter, så det är möjligt att du hittar någon som du kan bli god vän med efter ett tag. När man sjunger i kör så träffas man ofta en gång i veckan. Ibland åker man även iväg på körhelger. Det ger dig en möjlighet att träffa människor på ett avslappnat och roligt sätt. Gå in på Svenska kyrkans hemsida och se om det finns en kör där du bor.

Social hack: lyssna

Ett bland det absolut enklaste sätten för att få mer vänner är genom att lyssna. Det är många som längtar efter vänskap, som pratar mycket, kanske lite för intensivt, och missar det som de längtar efter. Vare sig du är på din arbetsplats, sjunger i kör eller spelar fotboll, så är det smart att lyssna mer än du pratar. Intressant nog så kommer du inte uppfattas dig som tråkig när du är tyst och lyssnar. Tvärtom är det vanligt att folk uppfattar tysta människor som lyssnar intensivt som intressanta.