3 tips för en balanserad och hälsosam livsstil

Många strävar efter balans i livet, men vad är egentligen en balanserad livsstil? Många vet att hälsosam mat, träning och god sömn är bra för välmåendet, men det är samtidigt viktigt att hitta en balans mellan annat som får oss att må bra. Du behöver inte undvika alkohol och sötsaker helt eller bli maratonlöpare för att vara hälsosam. Här hittar du tre bra tips.

Njut av livets goda – med måtta

Självklart kan du vara hälsosam även om du ibland unnar dig ett glas gott vin, en kanelbulle till eftermiddagskaffet eller en pizza på helgen. En hälsosam livsstil handlar om att balansera nyttigheter med godsaker. När du exempelvis dricker vin bör du göra det med måtta. Välj alltid kvalitet före kvantitet. Du kan köpa högkvalitativ zinfandel hos Vinoteket och få din beställning levererad hem till dig. Hos Vinoteket hittar du många goda viner i olika prisklasser. Utöver zinfandel kan du även handla populära druvsorter som pinot noir, chardonnay och sauvignon blanc. Drick med måtta, det vill säga färre än tio standardglas i veckan. Det samma gäller sötsaker, snabbmat, salt, fett och liknande. I måttliga mängder kan du njuta av det med gott samvete.

Kombinera rörelse och glädje

Daglig motion är bra för kroppen och sinnet, men se till att hitta en träningsform du gillar. Testa gärna olika sporter för att hitta den som passar din livsstil bäst. Genom att utföra en aktivitet som du tycker om kommer du att få dubbel glädje. Det är roligt samtidigt som du rör på kroppen.

Sov ordentligt

Att sova gott kommer definitivt att hjälpa dig att må bättre. God sömn är mycket viktigt för hälsan och ditt välmående. När du sover dåligt känner du dig ofta ur balans, men efter en natt med god sömn är balansen återställd. Om du strävar efter en hälsosam livsstil är sömnen en komponent som du inte kan bortse ifrån.