Allt om bröstförstoringar

Det pratas inte tillräckligt mycket om hur kvinnors syn på deras bröst kan påverka välmåendet. Fortfarande finns en del stigma i samhället angående bröstförstoringar men sanning idag är att de flesta bröstförstoringar inte handlar om fåfänga utan om kvinnlig hälsa.

Vad innebär en bröstförstoring?

Enkelt förklarat så införs ett implantat i dina bröst som gör dem större. Om du går i tankarna på att förstora dina bröst så är det vanligt att du har många frågor och funderingar och kanske lite oro för hur det egentligen går till. Första steget är att hitta en bra klinik att vända dig till. Det är viktigt att du tittar på vilka slags implantat de använder. Några av de bästa implantaten är från Motiva Sverige då de ger dig mindre ärr samt en betydligt mjukare känsla. Vid bröstförstoring är det viktigt att det ska kännas så naturligt som möjligt efteråt.

Operationen sker under narkos. Kirurgen gör ett enkelt snitt under bröstet eller vid armhålan. Implantatet förs in där det ser mest naturligt ut för just dina bröst, på eller under bröstmuskeln. Snittet sys sedan ihop med stygn som är dolda och som absorberas av kroppen med tiden. Hela operationen tar oftast inte längre än 60 minuter och sedan får du stanna på uppvaket för övervakning och eventuell smärtlindring i upp till sex timmar innan det är dags att åka hem. Skulle du senare i livet ändra dig och vilja byta storlek på implantat eller ta ut dem helt så görs det på samma sätt fast omvänt.

Varför gör man en bröstförstoring?

Det finns väldigt många anledningar till varför man väljer att göra en bröstförstoring. Du kanske alltid har haft väldigt små bröst. Eller så är brösten för små för din övriga kroppsform. Bröst kan ändra storlek och form över åren, vid sjukdom eller graviditet. Det viktigaste att veta är att det finns hjälp att få om dina bröst får dig att må dåligt. Var inte rädd för att söka hjälp och för att prata om dina känslor. Det finns ingen exakt siffra men man uppskattar att det görs upp till 10.000 bröstförstoringar i Sverige varje år. Utvecklingen har gått långt och man kan även lyfta brösten, reducera brösten eller forma brösten. Vid sjukdomar såsom bröstcancer där kvinnan fått operera bort ett eller båda brösten så finns också chansen till att göra en bröstrekonstruktion med antingen egen vävnad eller implantat.